Publicatiedatum: 16 mei 2023 - 14:49

Restaurant Quintonil van chef Jorge Vallejo in Mexico staat momenteel op een indrukwekkende 9de plek in de World's 50 Best Restaurants lijst. Vallejo was in 2019 ook te gast bij RIJKS® en keert dit jaar terug. Zijn nieuw verworven negende plek op de wereldlijst vond een toepasselijke match met de aanstaande negende verjaardag van RIJKS®.

Mexicaanse tradities met moderne twist

Chef Vallejo verdiende zijn sporen bij onder andere restaurant Pujol in Mexico en Noma in Kopenhagen. Samen met zijn vrouw Alejandra opende hij in 2012 restaurant Quintonil gevestigd in Mexico-Stad. Onder leiding van Jorge in de keuken en Alejandra aan de voorkant, biedt Quintonil een hedendaagse Mexicaanse cuisine waarbij gastronomische tradities een moderne twist hebben gekregen en de nadruk gelegd wordt op duurzaamheid.

RIJKS®

RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum opende in 2014 haar deuren. Sindsdien nodigt Executive Chef Joris Bijdendijk met regelmaat internationaal gerenommeerde gastchefs uit. Inmiddels hebben meer dan 30 chefs de revue gepasseerd waaronder, André Chiang (RAW, Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Virgilio Martínez (Central, Lima), Sang Hoon Degeimbre (L’air de temps, België), Micha Tsumura (Maido, Peru), Josean Alija (Nerua, Bilbao), Richard Ekkebus (Amber, Hong Kong), Jorge Vallejo (Quintonil, Mexico City), Mauro Colagreco (Mirazur, Frankrijk), Manoella Buffara (Manu, Brazilië) en Deepanker Kohsla (HAŌMA, Bankok).

RIJKS® x Quintonil

17 en 18 juni / speciaal menu tijdens lunch en diner Reserveren kan hier.