Publicatiedatum: 14 april 2022 - 08:00

Isabelle Chow gaat per 1 mei aan de slag als hoofdsommelier bij RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Chow wordt gezien als één van de meest talentvolle sommeliers van dit moment. Ze werd recent uitgeroepen door Proefschrift tot Wijn Spijs Specialist Van Het Jaar. De afgelopen vijf jaar werkte ze bij het Amsterdamse restaurant Akitsu.

Chef Joris Bijdendijk verheugt zich op haar komst: “Wij zijn ontzettend blij met Isabelle in het team. Haar enthousiasme, oog voor detail en ruime kennis in de wereld van wijnen en sake gaan ons naar het volgende niveau brengen. Isabelle is een toptalent met enorm veel kennis en daar zijn wij best een beetje trots op!

Naast Akitsu, het restaurant van haar ouders, heeft de 28-jarige Chow de Amsterdamse zaak UNDERCOVER mede opgericht. Ook runt ze haar eigen adviesbureau genaamd Vin et Sake. Chow glimlacht: “Wijn is de kunstvorm voor reuk en smaak, en deze beleving wordt gecompleteerd met heerlijk eten. Hiervoor is RIJKS® de uitgelezen locatie.

Na haar opleiding aan de Hogere Hotelschool Den Haag rondde ze een MBA af in marketing aan de Universiteit van Amsterdam. Kennis die goed van pas komt bij het wijnprogramma van RIJKS®. In 2019 legde de zaak een nieuwe wijnkelder aan met ruimte voor meer dan 2.500 flessen. Aansluitend op deze stap introduceerde het team een nieuwe wijnkaart, opgedeeld in drie hoofdstukken: de Tentoonstelling, de Eregalerij en de Collectie.

Waar de Tentoonstelling een overzichtelijke selectie van kwaliteitswijnen omvat, wordt het hart gevormd door de Collectie: een zorgvuldig samengestelde verzameling van meesterwerken, gemaakt door eigenzinnige en innovatieve wijnproducenten. De absolute trots van de wijnkaart is de Eregalerij, waar een podium wordt geboden aan de beste wijnen van eigen bodem.

Eerder ontving de zaak van Bijdendijk hiervoor een onderscheiding van Wine Spectator, met als enige horecagelegenheid ter wereld een specialisatie op Nederlandse wijnen.

Chow wordt onderdeel van het team van RIJKS®, bestaande uit chefs Ivan Beusink en Yascha Oosterberg, restaurant manager Simone Blokker en executive chef Joris Bijdendijk. RIJKS® werd bekroond met een Michelinster in de gids van 2017, heeft al enige jaren op rij 17 punten in de Gault & Millau gids en werd onlangs uitgeroepen tot beste restaurant van hosting city door The Best Chef Awards.